Sendanor

Sendanorin tiedotteet ja uutiset

Päivitämme vanhoja web-palvelimia seuraavina viikkoina

Vanhoilla Titan- ja Atlas-webhotellipalvelimillamme on ollut toistuvasti häiriöitä viimeisten kuukausien kuluessa, jotka osittain johtuvat siitä, että palvelimen sovellukset ovat liian vanhoja.

Kyseiset palvelut on tuotettu yli kymmenen vuotta vanhalla tekniikalla. Meillä on ollut rinnalla myös modernimpi virtuaalipalvelinalusta, missä jokaisella asiakkaalla on oma web-palvelin, ja kaikkien uusimpien asiakkaidemme palvelut ovatkin sijainneet siellä jo muutaman vuoden. Tällä alustalla ei ole vastaavia ongelmia esiintynyt ja kuorma on myös jaettu useamman eri operaattorin palvelinsalin kesken. Voimme myös tarjota entistä räätälöidympiä ratkaisuja asiakkaillemme.

Tilanteen korjaamiseksi ryhdymme siirtämään vanhoilla palvelimilla olevien asiakkaiden web-palveluita yksi asiakas kerrallaan uudelle web-alustallemme. Siirrettäviä asiakkaita on yhteensä 157. Asiakkaille lähetetään aiheesta vielä sähköpostia ja uudet asetukset web-sivujen muokkaamiseen.

Uudella palvelimella on myös tuoreempi käyttöjärjestelmä, joten asiakkaat saattavat joutua tekemään muutoksia myös web-sivuihinsa. Tällaiset rikkovat muutokset ovat tavallisia, meillä ne tällä kerralla ovat vain muutaman vuoden myöhässä, ja olemme pahoillamme tästä. Toisaalta moni moderni web-sovellus (kuten Wordpress) jo varoittaa näin vanhasta palvelimen versiosta.

Tässä vaiheessa muutoksia tulee ainoastaan vanhojen asiakkaiden web-sivutiloihin ja erityisesti web-vhosteihin. Sähköposti-, shelli-, ja muut palvelut jäävät vielä tässä vaiheessa vanhoille palvelimillemme, mutta myös ne tulevat siirtymään lähiaikoina uudempaan järjestelmään.

Julkaistu 26.03.2019